Студен атмосферен фронт приближава страната. В понеделник преди обяд вятърът ще е от югозапад, ще се усили и ще се затопли още, но облачността бързо ще се увеличи.

След обяд от северозапад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта и през нощта срещу вторник ще обхванат страната. Вятърът ще се смени със северозападен и с бързо понижение на температурите, отначало в планинските райони на Западна България, а към сутринта във вторник и на места в Добруджа и Лудогорието, дъждът ще премине в сняг.

По планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Има повишена вероятност за значителни количества валеж през нощта срещу вторник на места в западните райони от страната, а във вторник - в Родопската област и на изток.

Във вторник вятърът ще се усили, ще бъде от север-северозапад, в източните райони - от север-североизток, с него дневните температури ще се понижат. От северозапад валежите ще започнат да спират, най-късно - към вечерта, в Югоизточна България.

Към средата на седмицата вятърът постепенно ще отслабне: в сряда ще е от север-северозапад, умерен, в четвъртък в източните райони ще е с южна компонента, а в останалата част от страната ще стихне. Сутрешните температури в сряда ще са малко по-ниски, а дневните отново ще се повишават и максималните в четвъртък и петък ще са предимно между 10° и 15°. В сряда облачността в много райони ще бъде по-често значителна, но в четвъртък и петък ще е предимно слънчево, преди обяд в котловините и покрай Дунав - с намалена видимост или ниска облачност.

В петък със западен вятър сутрешните температури ще се повишат, ще са около нулата. В събота облачността отново ще се увеличи, повишава се и вероятността за валежи. Със северозападен вятър ще започне понижение на температурите.