Рибари спасиха 50-килограмов сом и го върнаха обратно в язовира. За интересната случка ни разказа читател на TrafficNews

Уловът е бил направен на язовир "Кисимови дупки" край Белозем. Рибата е била рекорден улов на водоема и е тежала 50 кг. с дължина 190 см. Сомът е бил уловен от доктор Беков в събота. Нашият читател Николай Караколев се е позаинтересувал каква ще е съдбата на сома и след като е разбрал, че ще бъде разфасован и ще бъде изяден е предложил да откупи рибата. 

Сумата, за която е бил спазарен рекордният улов е била 450 лева, а транспортът на сома от "Кисимови дупки" до язовир "Пясъчник" е бил поет изцяло за сметка на един от членовете на рибарското дружество. Николай Караколев е пуснал пост във Фейсбук в рибарски групи за спасението на сома и за три часа са били събрани нужните пари. Освен пловдивските рибари пари са били събрани от хора от цяла България - София, Ямбол, Шумен, Чирпан и други градове. 

"Искам да благодаря и на хората от цяла България, защото нямат нищо общо с язовира, но искаха да направят добро", каза Караколев.

Сомът е бил закаран в язовир Пясъчник, където е бил пуснат на свобода и маркиран, за да може, когато отново бъде хванат да се види какво се е случило с него.