TrafficNews.bg се сдоби със снимки на скалите от пътя Асеновград-Смолян в района на Бачково, където снощи скала уцели турски тир. Ясно се виждат огромните камъни, паднали от скалата, които създават сериозна предпоставка за пътни инциденти. Скалата не е обезопасена, а камъните се „търкалят” свободно по асфалта. Участъкът е опасен за превозни средства, особено в тъмните часове заради активизираните свлачища.

Снимките и видеото от мястото ни изпрати Димитър Димитров, който ни съобщи за опасния път. Той се прибирал от Смолян с автомобила си и видял как търкалящ се камък улучва тежкотоварния камион и пръска две от гумите му. Въпреки инцидента, на видеото се вижда, че шофьорът продължава по маршрута си, но на аварийни светлини, защото няма къде да отбие.

Вижте видеото ТУК! 

Планинските пътища през последния месец се оказаха истинско предизвикателство за шофьорите, тъй като на много места се образуваха свлачища.  Един от най-проблемните участъци бе пътят Кричим-Девин, който беше затрупан от 10 хиляди тона скали. Четете още за най-проблемния път до момента ТУК!

TrafficNews.bg