След серия репортажи на TrafficNews.bg за наводнените домакинства в квартал „Южен”, “ВиК” – Пловдив реши да изгради дългоочакваната дъждоприемна шахта по улица "Димо Хаджидимов".

"Радостни и благодарни сме, че ни отразихте проблема и той най-накрая намери решение", споделиха пред TrafficNews.bg хората от квартала.

Остава само въпросът - защо трябваше да се разкопае чисто нова улица, за да се изгражда шахта сега, а за проблема не беше помислено още при изготвянето на проекта за преасфалтиране на улицата, тъй като институциите са знаели, че водата от цялата улица се отича само в една дъждоприемна шахта. 

Припомняме ви случая на пловдивчани, живеещи в „Южен”, които многократно сигнализираха на общината за проблема и техният отзив по въпроса./Прочетете повече ТУК/

От общината имат да изпълняват още обещания, като да направят временна настилка на улица Димо Хаджидимов 4 с предвидена дата на 15 септември /до момента това не се е случило/ и проектирането и ремонтирането ѝ, което е обявено за 2015 година. 

Цветелина Велкова