Само час, след като TrafficNews.bg съобщи за осветително тяло, дебнещо деца с угроза за токов удар с напрежение 220 волта в центъра на Пловдив, техници пристигнаха на мястото и монтираха капак на съоръжението.

От Община Пловдив ни информираха, че след публикацията са предприети незабавни мерки, като служители на Общинско предприятие "ОКТ" веднага са били отзовани на посоченото мястото на ул. "Железарска". Те са отстранили нередността, възникнала най-вероятно вследствие на вандализъм. На осветителния стълб, намиращ се в подстъпа за арт квартал Капана, вече е поставен нов предпазен капак.

Припомняме, че за смъртоносния обект съобщи буден гражданин на редакционната ни поща. Той сигнализира, че капакът, който скрива кабелите, е липсвал в продължението на повече от половин месец, като през периода 220 V са били в удобен досег на малчуганите.

От Община Пловдив изказваха специални благодарност на нашия читател за подадения сигнал.

В случая не се стигна до инциденти и спокойно можем да отбележим, че "всичко е добре, когато свършва добре". Щастливи сме за бързата реакция от страна на управляващите, които са изпратили техници почти мигновено след публикуването на материала и изказваме благодарности към тях и нашия читател.

Случаят от днес доказва силата на гражданското общество и е индикатор, че ако всички заедно бъдем наблюдателни и навременно сигнализираме за нередности и опасности, можем да избегнем редица от потенциални инциденти и дори фатални развои. 

Преди:

След:

 В процес:

Специален дар от нашия читател, който сигнализира за проблема и стана свидетел на решението му: