Шест месеца затвор при строг режим постанови Районният съд в Шумен за мъж, който безпричинно се е нахвърлил с ругатни и заплахи срещу граждани и полицаи. 

Присъдата е смекчена след сключено споразумение със съда, в което А.А. признал вината си.

Свидетели на грозната случка разказаха пред TrafficNews, че под влиянието на алкохол А.А. не е спирал да засипва със закани и обиди като крещял на полицаите: "Мърши, помияри, смешници, палячовци". 

Малко след това продължил да крещи на един от униформените: "Ти в Шумен ли живееш? Ще видиш какво ще стане! На теб ти знам Пасата! Ще видиш какво ще ти се случи", заканвал се шуменецът.

Афектиран от случката, негов приятел също започнал да ругае граждани и полицаи. Даже приканил единия униформен: "Хвърли униформата и да те видя какъв мъж си, мишок!".

Мъжът с инициалите М. Г. се отървал обаче с 10 месеца пробация. За този период от време той няма право да променя постоянния си адрес и трябва да се подписва два пъти седмично при пробационен служител.

Неприятната случка се е разиграла на 24 април по време на мирно траурно шествие по повод 104 години от геноцида над арменския народ.

Двамата били пияни и заедно с техни приятели не спирали да освиркват и обиждат хората от шествието.

Присъстващи на шествието споделиха пред екипа ни, че хулиганите са рецидивисти и стари познайници на местната полиция.

Решението на съда е окончателно.