МВР спират с бойните демонстрации пред деца, съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

Поводът за решението е случаят с пострадалите от граната деца в Силистра. Припомняме, че преди две седмици в града бяха ранени три деца от детска градина, които присъстваха на демонстрация по залавяне на престъпник по повод 1 юни.

Децата са се намирали на разстояние от 50 м. от взрива. На стадиона е имало и над 300 момичета и момчета от други детски градини в областта.

Към момента състоянието на тежко пострадалото момиченце е добро и то се възстановява. Майката на потърпевшото дете заяви малко след инцидента, че ще търси отговорност от виновните лица.

Вътрешният министър Младен Маринов е издал заповед за забрана на бойни демонстрации пред малки деца.

"Аз лично не одобрявам подобни демострации. Забранил съм тяхното провеждане. Демонстрацията е била насочена към ученици от 5 и 7 клас. В последствие по молба на общината, са дошли и децата от детската градина", обясни министър Маринов.

По думите му, в момента продължава дисциплинарното производство срещу началникът на ОДМВР - Силистра, както и на служителите взели участие в демонстрацията. Отделно прокуратурата прави свое наказателно разследване, пишат от БНТ.

Махнаха шефа на полицията в Силистра заради гранатата, ранила децаНай-тежко пострадалото момиче е прието в русенска болница с 8 на сто изгаряния

Уж демонстрация за 1 юни, а... взрив на граната в Силистра – три ранени децаИнцидентът станал в 11 часа на стадион "Доростол", там са били 300 деца от забавачки