Евгения и баща ми са моралните убийци на моята майка, поетесата Дочка Банева, казва пред "24 часа" първородният син на олигарха Николай Банев, който носи неговото име.

24-годишният мъж, който на 11 години загубва майка си и е осиновен от Евгения Банева, не общува с баща си и мащехата си. Причината - преди 3 г. подава молба да бъде разсиновен от Евгения.

“С тях живеех сред кича и сред готвачки, детегледачки, чистачки, градинари. Но за мен това беше истински затвор, най-отвратителното място на света”, разказва той за живота си в резиденцията на Баневи в “Бояна”.

Арестуваният Николай Банев отправи Коледно поздравление от следствения арестС решетки, вместо гирлянди, без топлината и уюта на приказната Коледа...



Нормалното човешко съзнание не може да приеме на какви истории съм била свидетел - магия след магия - триъгълници с арабски букви, залепени под спалнята на майка ми Дочка, допълва картината доведената дъщеря на олигарха Раиса Иванова.

По-рано тази година Евгения и Николай Баневи бяха арестувани и екстрадирани в България. Специализираната прокуратура ги обвини за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и за пране на пари, действала от 2005 година

Специализираната прокуратура обяви, че са им предявени обвинения за седем различни престъпления, извършвани в продължение на 13 години.

Едно от обвиненията към бизнесмените е за пране на пари в размер на над 1 млрд. лева.