52-годишният Ралф Сундберг, който изрита камериерка в Слънчев бряг, е платил  доброволно глобата от 4500 лв.

На 19 октомври по сметката на районния съд в Несебър е постъпила сумата от 5000 лв.  - глобата, плюс разноските по делото. Плащането е станало чрез адвокатската кантора в България.

Заради чистото си съдебно минало, фактът, че обвинението, повдигнато срещу бияча предвижда до 3 г. затвор и липсата на материални щети, делото срещу Сундберг се гледа по специален ред. Той бе освободен от наказателна отговорност и ден след съдебния процес отлетя за родината си. 

"Не съм учудена, че Ралф Сундберг си е платил доброволно глобата. Това са малко пари за него. В Швеция имат друг стандарт, но явно и друг морал, защото четох, че в родния си град Раф не е желан от сънародниците си. Бил изгонен от работа, обявил къщата си за продан и живеел при брат си ". Това заяви пострадалата Диана Петкова по повод новината, че Сундберг е платил доброволно глобата си от 4500 лв., цитирана от 24 часа. 

Тя допълни,  че не се е отказала да заведе граждански иск срещу шведа в размер на 50 000 лв. за нанесени морални щети.

Диана Петкова още не може да се отърси от обидно ниската глоба, която шведът получи за ритника. "Истината е, че в съдебната система има много силна корупция. Всичко останало са оправдания", коментира пострадалата камериерка.