Шофьорът, блъснал майка и двете и деца на тротоар в Ямбол, е санкциониран от КАТ девет пъти – за превишена скорост и за шофиране след употреба на алкохол. Това съобщи в предаването пред Нова Дойчин Дойчев, окръжен прокурор на Ямбол.

Дойчинов допълни, че все още не може да се каже дали по време на инцидента шофьорът е употребил алкохол или наркотици. Взета е кръвна проба, която тепърва ще покаже наличието на забранени субстанции.

Наказанието, което се предвижда е закона при този инцидент, е от една до шест години лишаване от свобода.

Майката е болница с комоцио. Там с охлузвания е и бебето й, което няма навършени 2 месеца. Другото й дете - 7-годишният Виктор, е без сериозни наранявания. Според свидетел, цитиран от Би Ти Ви, майката е спасила с гръб бебешката количка.

"Щяхме да ходим на детски рожден ден. Приготвих децата и тръгнахме. Оттам нататък не помня какво се случило. Като се събудих в болницата, ми казаха, че сме ударени от кола", каза майката Емилия.

"Не мога да ям, нито да пия, кръста бе боли", добави тя. Шофьорът карал с бясна скорост и избягал от местопроизшествието. "Блъсна хората, нито спря, нито нищо, издрънча сякаш са се ударили 2 коли", каза жена, която живее наблизо.

Полицаите намерили първо колата, а в неделя вечерта и шофьора. Повдигнато му е обвинение, уточни окръжният прокурор на Ямбол.

Подробности за случая ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg