След като министърът на регионалното развитие Иван Шишков назначи Иво Иванов за председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", той обясни причините за смяната на ръководството:

"Поради това, че моето наблюдение е, че в това отношение между възложител/изпълнител, т.е. възложител е държавата и изпълнител са строителните фирми, някак си част от структурите на регионалното министерство са се опитвали да бъдат структури между възложител и изпълнител. Образно казано, не са взели страната на възложителя, а с цялостното си поведение и с цялостната си работа, която са правили,  някак си остават едно съмнение - поне в мен, че не са изцяло от страна на възложителя, а в една междинна структура", каза Шишков, цитиран от БНР.

Той заяви, че пуснатите от досегашното ръководство на АПИ обществени поръчки за поддържане на пътищата ще бъдат преразгледани. По отношение на зимното почистване на пътищата той обясни:

"Най-вероятно в понеделник ще бъде готови и тези поръчки за зимното почистване ще бъдат обявени. Към този момент изобщо не ги е интересувало зимното почистване. Договорите за зимно почистване ще бъдат договори само за зимно почистване и те ще си бъдат с отделна поръчка по ЗОП".

До 10 дни ще има методика за индексация на строителните договори.

Смениха шефа на пътната агенцияДосегашният председател Тодор Василев е освободен