Шестима полицейски служители от Карлово ще следят за мира и спокойствието в село Розино и още шест населени места. Това каза директорът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. Днес той, заедно с ръководството на полицейското управление в Карлово и общинската администрация откриха нов полицейски пукнт, с който ще се гарантира сигурността на гражданите и до известна степен ще бъде с респектираща цел към враждуващите в региона ромски фамилии.

Надяваме се, че полицейското присъствие ще респектира враждуващите фамилии и подобни инциденти, на каквито станахме свидетели преди няколко месеца повече няма да се повторят, коментираха от ОД на МВР-Пловдив.

Ромски кланове пак заформиха здраво меле в карловско село! Двама са тежко ранени, още 4-ма в болница15 души са задържани - шест от тях са от рода Сребреви, двама са от Ескендеровите

Това, на което ще се наблегне в работата на новия полицейски пункт в Розино е да се заяви по-засилено полицейско присъствие в района. Селото, както и другите населени места се характеризират с това, че тук се извършват кражби, които касаят конвенционалната престъпност. Това са предимно кражби на селскостопанска продукция и домови кражби. В списъка с нередностите не липсват и нарушения на Закона за движение по пътищата.

Изграждането на новия пункт е част от програмата за внедряване на трайни мерки за повишаване на обществения ред и сигурност и гарантиране спокойствието на жителите в региона. Средствата за него са осигурени от Община Карлово. Кметът Емил Кабаиванов заяви, че това е крачка, която трябва да бъде последвана от втора крачка, а именно да бъде разкрит полицейски участък, за което от Общината имат готовност да предоставят ремонтирана с тяхни средства сграда. И в резултат на всичко това престъпността в региона да намалее.

Още по темата, вижте във видеоматериала: