Кметът на район „Централен” Георги Титюков днес се похвали, че с помощта на полицията е иззел общински имот до новата спортна зала. Според официалното съобщение на кметството „имотът се ползва без правно основание от фирма „Еко Резулт” ЕООД и нарушава цялостната визия на мястото, където в непосредствена близост е новопостроената зала „Колодрум”, в която след броени дни ще има многобройни спортни, културни и други обществени събития".

„Пространството около залата ще се превърне във възлово не само за район „Централен”, в чиито граници се намира, но и за Пловдив като Европейска столица на културата 2019”, коментира Тютюков.

От кметството са изпратили и снимки, на терена. Имотът, разположен на 2900 кв.м, заграден е с телена ограда и е в много лошо и неподдържано състояние. Върху терена са разположени метален контейнер, дървена барака и дървена тоалетна и са нахвърляни много отпадъци. Предстои в кратък срок той  да бъде почистен.

Репортер на TrafficNews.bg се свърза с управителя на "Еко Резулт" Пламен Стойков, който остана доста изненадан от ситуацията. "Всъщност имотът бе иззет още през февруари със заповед на Общинския инспекторат. Аз и още няколко фирми имахме договор с човек, който се казваше Бисер и имаше договор за ползване на терена. Срещу неголеми суми- от порядъка на 50-100 лева ние си държахме там камионите. Имаше и няколко багера. Този Бисер беше осигурил пазач. Обясняваше ни , че има перфектен договор и дори ни предлагаше да купим парцела. След като дойдоха от Инспектората, ние напуснахме имота. Така че не знам днес какво точно са иззели" коментира Стойков. 

Кметът на „Централен” заяви пред TrafficNews.bg, че не знае за подобен човек на име Бисер, който събирал незаконно таксите. Титюков обясни, че в началото на годината от администрацията заварили 2900 кв. м. общински терен, който бил заграден от частник. В него се помещавала предимно фирма "Еко Резулт", и още една.  На терена били построени бараки, тоалетни и други постройки.

„Какво означава плащал по 50- 100 лева. Измамници много има. С един телефонен разговор управителят на фирмата щеше да разбере, че земята е общинска”, обясни райкметът.

Той заяви, че след като се приключи с разчистването на терена, парите за него ще се търсят от собственика на фирмата. До момента общинското предприятие е извозило над 5 камиона с боклук. Ако управителя на „Еко Резулт” откаже да възстанови парите, от администрацията ще си търсят парите по съдебен ред.

 Разчистването на "цирея" до новата спортна зала , естествено е задължително и инициативата на кметството е похвална. Остава обаче  въпросът защо е била необходимо присъствието на полицията и защо още през февруари не е съобщено за опразването на имота. Но тъй като сме убедени в интелигентността на читателите ни, ще оставим отговорите на тях. 

В същото време обаче трябва да зададем въпросите- как в продължение на няколко години самозванец е ползвал общински терен и е събирал наеми от него, плащал ли е данъци за получените суми и кой всъщност е събирал приходите от терена?

TrafficNews.bg