Апелативният съд отказа да уважи жалбите на холандския гражданин Херберт Кнапен и българската му приятелка - пловдивчанката Даниела Голева, против взетите от Окръжен съд – Пловдив мерки за неотклонение „задържане под стража” спрямо тях.

По отношение на двамата са повдигнати обвинения за това, че на 1 декември са държали в съучастие с цел разпространение високорискови наркотични вещества в особено големи размери. Стойността на намерените у тях наркотични вещества възлиза на над 125 000 лева.

Съдът намери, че спрямо всеки от двамата е налице обосновано предположение относно авторството на деянието, има опасност да извършат престъпление и да се укрият при мярка, различна от задържане под стража.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че двамата бяха задържани след проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив акция на отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР – Пловдив. Задържането е станало в момент, в който Кнапен и Голева са пренасяли в лек автомобил БМВ 4700 грама метаамфетамини /екстази/ и над 50 грама кокаин.

Повече за Даниела и Херберт четете ТУК

TrafficNews.bg