„Документът, с който „Одрин 8” разполага е официалната карта на Министерството на културата, която по категоричен начин доказва, че сградата на улица „Одрин” 8 в Пловдив не е паметник на културата”. Това пишат от компанията – собственик в официално писмо до медиите.От фирмата-инвеститор са подали жалба в съда с иск да се установи с точност „сградата на „Одрин” 8 е или не паметник на културата и как трябва да бъде третирана?“, става ясно от писмо.

Вижте пълния му текст:

"Изразяваме сериозно безпокойство от факта, че до този момент не сме получили от Министерството на културата официален документ, който да доказва, че сградата на „Одрин” 8 е паметник на културата. Безплодни останаха опитите, както от наша страна на дружество-инвеститор, така и от страна на Общината да се получи такъв документ. Ние още веднъж категорично заявяваме, че при нас такъв документ не е получаван.

„Дори и днес  – 21 март, след събирането на Комисията по чл. 73, доминирана от представители на МК и НИНКН това на се случи и документи не се представиха.

Документът, с който „Одрин 8” разполага е официалната карта на Министерството на културата, която по категоричен начин доказва, че сградата на улица „Одрин” 8 в Пловдив не е паметник на културата. Ние я предоставяме на вниманието на медиите и пловдивската общественост.

С оглед на цялата неизяснена ситуация недоумение буди факта, че не се полагат никакви усилия забърканият хаос – информационен, документален и административно-процесуален, да бъде преодолян. В същото време сградата продължава в този полуразрушен вид да бъде опасна. Напомняме, че ние се съобразихме и спряхме събарянето временно, но отново заявяваме становището на експертите, че има опасност от самосрутване.

Очевидно въпросът не може да бъде решен по административен път и следва съдът да даде отговори на въпроса – сградата на „Одрин” 8 е или не паметник на културата и как трябва да бъде третирана?  Следвайки процедурата съответните жалби за това са подадени.“

Още новини четете ТУК

TNS.bg