Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до пловдивските социалисти, които отбелязват днес 9 септември на своя събор в местността "Копривките". Съборът е известен като Малката Бузлуджа, тъй като е най-големият след този на Бузлуджа.

 Председателят на БСП Корнелия Нинова не присъства на проявата, вместо нея дойде Валери Жаблянов от изпълнителното бюро. Както се разбра, лидерът на социалистите Корнелия Нинова е в Ямбол, където местната партийна организация има един от най-добрите изборни резултати на последните парламентарен и президентски вот. "Изпълнителното бюро сме 15 души и сме се разпределили за днес. Има и големи партийни организации, където няма да присъстват представители на ръководството на партията", обясни Жаблянов. По думите му в отсъствието на Корнелия Нинова от събора на пловдивските социалисти не бива да се търсят никакви политически или вътрешнополитически причини.

"О, на този ден няма да коментирам тази тема. Днес е голям празник, тук са загинали наши другари." Така областният председател на БСП в Пловдив, Георги Гергов отговори на въпроса на "24 часа" дали не се чувства обиден и засегнат от отсъствието на лидера Корнелия Нинова. "Тук са членове на националния съвет, а аз съм председателят на партията в областта, малко ли