63-годишен рецидивист, осъден на 7 г. затвор за обир на златарски магазин в Дупница, осъди държавата за тясна килия. Ангел Томов спечели на първа инстанция дело в съда в Кюстендил и трябва да получи 1200 лв. за лоши условия в следствения арест в Дупница, въпреки че поиска 150 хил. лв. обезщетение, пише 24 часа. 

На 4 ноември 2016 г. на обяд, Томов, който имал вече над 10 присъди, и наскоро излязъл от затвора, атакува бижутерията, въоръжен с пушка. Заплаши продавачката и успя да прибере в чанта златни накити с общо тегло 3,9 кг и сребърни с тегло 4,5 кг, за близо 270 хил. лв. През това време обаче собственикът пиел кафе отпред, разбрал за обира и успял да задържи на място крадеца, докато пристигне полицията. При обиск в апартамента на Томов били открити над 270 патрона и капсул детонатори. Една година крадецът престоял в ареста в Дупница и се оплакал от лошите и нездравословни битови условия - малка площ, без светлина и чист въздух и др.

Твърди, че има силно главоболие, частична загуба на слуха и зрението и др. заболявания. От медицинската документация, представена в съда обаче станало ясно, че Томов многократно е настаняван за лечение в болница, редовно му е оказвана медицинска помощ. Магистратите обаче приемат, че килията му е с площ от 3,5 квадрата, което е под минимума от 4 кв. м, няма прозорец, условията не съответстват на минималните критерии и стандарти за местата за лишаване от свобода и за задържане.

Заради тези претърпени вреди върху психиката му от лошите битови условия, магистратите постановиха да получи 1200 лв. обезщетение. През януари 2018 г. арестът в Дупница е закрит.