От днес заведенията у нас отварят. Изключение са само нощните барове, които ще останат под ключ още 1 месец. 

Посещенията в заведения за хранене и развлечения са позволени с вечерен час - от 6 часа сутринта до 23 часа. Изискванията към обектите, които ще отворят на 1 март, са: да използват не повече от 50% от капацитета си, при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитна маска за лице от персонала. 

Пловдивчани определено са готови да се впуснат в забавлението. 45% от участвалите в анкетата на TrafficNews са категорични, че ще посещават заведенията. Всеки трети обаче все още не е готов да се впусне в социалния живот на живо, а 7% споделят, че решението им ще се базира на това дали се спазват мерките в заведенията. Цели 12% от анкетираните пък твърдят, че и преди COVID-19 не са посещавали заведения, така че няма сила, която да ги накара да го направят и сега. 

Социологическите проучвания сочат, че младите хора нямат търпение ресторанти, кафенета, а и нощни заведения да отворят врати, така че се очаква един по-скоро натоварен рестарт на дейността на заведенията. 

От днес също в часовия диапазон между 6:00 ч. и 23:00 ч. отварят врати и игралните зали и казината, при използване на не повече от 50% от капацитета си и носене на защитна маска за лице от персонала и посетителите.

Добра новина има и за всички школи, езикови курсове и друг тип занимания. Всички те вече са позволени след дълги рестрикции. 

Провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица също има ограничения - спазване на физическа дистанция от 1,5 м., носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и дезинфекция.

Отпада забраната да бъдат провеждани в присъствена среда групови и извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда занимания.