Разследван за нарушения се готви да кадрува в Напоителни системи?

Срещу Николай Чалъков има сигнал в Окръжна прокуратура-Пазарджик

18.06.2021 21:57 14426 0
Разследван за нарушения се готви да кадрува в Напоителни системи?

Разследван за нарушения се готви да назначава и уволнява в Напоителни системи. Това твърдят служители на земеделското министерство, съобщи GlasNews.bg. 

Николай Чалъков, който през 2017 година беше назначен за управител на Напоителни системи ЕАД клон Тополница и се задържа там едва няколко месеца, придружава служебният министър на земеделието Христо Бозуков на важните срещи, които касаят съдбата на дружеството. Последно той е присъствал на среща с директорите на различните клонове в страната в петък следобед.

В момента срещу Чалъков е подадена жалба в прокуратурата отново за извършено престъпление, установено от вътрешен одит, за което той е освободен и вече не е служител на Напоителни системи.

Срещу Николай Чалъков е подаден сигнал в Окръжна прокуратура-Пазарджик за извършени нарушения като управител на клон Тополница през 2017 година, довели до причиняване на загуби в особено големи размери. При проверка на организацията и контрола съгласно методика за актуване на подадени водни количества, е установено, че през поливен сезон 2017 година под ръководството и контрола на Николай Чалъков са доставени до водоползватели 585 000 куб.м. вода, която е останала за сметка на дружеството. Сключвани са анекси, с които са намалявани суми по сключени договори за доставка на вода за напояване без основание и не по законоустановения ред. Установено е, че при получаване на служебния автомобил Шкода, Николай Чалъков е записал в справка декларация неверни показания на началния колоюетраж и това е довело до разлика с показанията от предходния ден в размер на 54772 км. и липса на 5471 л. бензин. Напомняме, че през 2018 година при проверка на тежката механизация бяха открити подправяни документи от отчетите през 2017 година, довели до липсата на 4598 литра дизелово гориво, като по случая тече разследване.

Екипът ни опита да потърси Николай Чалъков, но той не беше открит за коментар.

 

Изпрати новина