Работна група, оглавяване на постоянния секретар и главния секретар на министерството, както и посланика ни в Армения - Калин Анастасов, който се очаква да се върне от дипломатическата ни мисия там, ще отговарят с подготовката на изборите в чужбина за вота на 11 юли. Това стана ясно по време на брифинг на служебния външен министър Светлан Стоев.

"Тук не стоят партийни интереси на дневния ред, а национални интереси. Всеки от нас защитава всеки един от тях, независимо каква позиция заема", заяви още служебният министър на външните работи. 

Стоев представи двама заместник-министри. Румен Александров, който ще отговаря за приоритетите в областта в в договорните отношения и преговорната рамка със Северна Македония и процеса на разширяване на ЕС. Той бивш заместник-министър на външните работи 2014-2015г. и се завръща от посланическа мисия в Нидерландия. 

Другият заместник-министър ще бъде Зарица Динкова, с опит в европейските институции – политически съветник в Европейския парламент. Завършила „Международни отношения“ в УНСС. Има специализации в Мадрид. Тя ще е дясната ръка на вицепремиера, отговарящ за Плана за възстановяване и устойчивост, който ще бъде внесен в Европейския съюз.