Минути преди Районният съд в Пловдив да започне да гледа мярката на ММА боеца Сюрен Борисов, арестуван в понеделник заради побой над депутатския син Жулиен Търновалийски и още двама младежи, прокурорът по делото Ваня Прокопиева съобщи, че 26-годишната Пепи Мошукова е освободена. Фризьорката не е привлечена към наказателна отговорност, тъй като не е извършила престъпление от общ характер и не е участвала в побоя. Според прокуратурата тя е ударила само шамар на студента, което обаче не е престъпление.

Прокурорът обясни пред журналисти, че в момента се изчакват съдебно-медицинските експертизи, за да се установи с какви телесни повреди са тримата пострадали. Все още не е установена причината за възникналия конфликт. Иззети са записи, които ще бъдат гледани, а след това ще бъдат разпитани и очевидци на инцидента.

Междувременно стана ясно от адвоката на ММА боеца Сюрен Борисов - Красимир Елдъров, че Жулиен и двамата му приятели - 20-годишните Мариян Николов и Марин Топалов, са обидили младата жена пред тоалетната, след това са причакали двойката Борисов - Мошукова със счупени бутилки пред нощния клуб. Стана ясно също, че Сюрен е с травма на ръката.

Припомняме, срещу него има повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда по хулигански причини. Съдът ще реши дали борецът да остане зад решетките, или ще промени мярката му за неотклонение. 

Екшънът, разкрит от TNS.bg, се е разиграл в понеделник сутринта пред входа на "Галакси". Пострадали са синът на червения депутат Георги Търновалийски - Жулиен, и двамата му приятели Николов и Топалов. Версията на близките на Жулиен е, че момчетата празнували рожден ден на свой приятел в клуба. Когато си тръгнали, те препречили пътя на излизащата от паркинга кола. Шофьорката Пепи Мошукова излязла и ударила шамар на Жулиен. След това започнала да се бие с него. Мъжът, който бил в колата, също излязъл и започнал да бие студентите.

Според източници на TNS.bg охранителните камери на заведението са записали целия екшън. Според записите тримата студенти първи са налетели на бой. 

Очаквайте подробности!

Какви са травмите при пострадалите - ВИЖТЕ ТУК