Регионалното управление на образованието в Пазарджик започва проверка на сигнала за битото дете в детска градина в Панагюрище.

Сигналът подаде бащата на момченцето Георги Налбантов. Мъжът прибрал детето си от детска градина, а детето е било със силно насинено личице и лилави хематоми. Учителката в учебното заведение казала, че вероятно момчето се е сбило с друго дете.

Ако се докаже, че виновни за пострадалото дете са от детската градина, ще се вземат административни мерки, обеща началникът на Регионалното управление по образованието в Пазарджик Валентина Кайтазова, цитирана от БНР. "Това, което чувам, че се е случило в детската градина, е абсолютно недопустимо като поведение, като организация на дейностите, но не мога да коментирам, преди да съм запозната с каквито и да е констатации от проверката, която ще се извърши", обяснява пред националното радио Кайтазова.

Днес трябва да са внесени писмените обяснения по случая с пострадалото двегодишното дете от директора на детската градина, както и от учителката, в чиято група е било то, обяснява кметът на Панагюрище Никола Белишки.

"Това, което знам и от родителите - всъщност бабата и дядото бяха във вторник при нас, след това майката заедно с детенцето присъства пак на среща при нас в Общината, наистина детенцето е ухапано по една от страните на лицето от друго дете, което е в самата детска градина", коментира случая Белишки. На този етап той не можел да каже кой е ударил детето и защо.