Бившият служебен автомобил на Тодор Живков се продава за 12 000 евро. Обявата е публикувана във фейсбук групата Unique cars for sale in Europe.   Бронираният Mercedes 500 SEL W126 Guard B6 дълги години е бил в гаражите на НСО. До 2019 г. немската лимузина е била собственост именно на службата за охрана. Колата е била продадена на търг.

От пресцентъра на Националната служба за охрана заявиха за bTV, че към момента не притежават коли с това описание и не могат да проверят по обявите дали са били собственост на вeдомството. От столичната автокъща също отказаха коментар

В обявата се разяснява, че автомобилът имал козметични дефекти като липсваща емблема, стълбове за флагчета и чистачки на фаровете. От поколението W126 на S-класата са произведени общо 1465 бронирани коли. Синият луксозен седан на Тодор Живков е произведен през 1983 година. Пробегът на лимузината в момента е 258 729 километра.

В момента колата се намира на столична автокъща, а бившият шофьор от службата Стефан Мадев разпознава колата.

„Последно возеше прокурора Никола Филчев, преди това президента Петър Стоянов, преди него Петър Младенов и преди това Тодор Живков. Но той е много освежен, а другият го наследи президентът Първанов и в частност съм го карал до 2006 г. и аз. Капсулата е бронирана и това е ценното на тези автомобили“, обясни Мадев.