Продължава акцията по издирване на пилота на катастрофиралия изтребител МиГ-29 в Черно море.Над 30 часа продължава спасително-издирвателната операция.  Както съобщихме вчера стана ясно, че малко след полунощ в сряда изтребител МиГ-29 изчезна от радарите при учение край Шабла.

Няма и следа от пилота - майор Валентин Терзиев.

Засега са открити само отделни предмети, а останките от машината се предполага, че са на дълбочина над 65 метра в морето край Шабла. Причината за катастрофата остава неясна.

Към мястото на учението по спешност вчера заминаха премиерът Стефан Янев и военният министър Георги Панайотов. Специална комисия изяснява причините за катастрофата.

Майор Валентин Терзиев излита, за да изпълни бойна задача при учебни стрелби на Шабла, пише БТВ. Трябвало да стреля по светеща цел. В 0:43 ч. самолетът изчезва от радарното покритие. Започват спасително-издирвателни действия.

Той е пилот първи клас, което означава, че може да бъде и инструктор. Досега не е имал никакви забележки при изпълнение на задачи. Военният министър Георги Панайотов отбеляза, че е имал „богат опит и в нощни условия“.

Учението е спряно както и всички полети в българската армия с изключение на тези, свързани с операцията по търсене и спасяване. Работи се по всички възможни версии, разпитват се свидетели, необходимата документация се разглежда