Ремонтът на пет от улиците в Куклен, както и този на пътя за хижа Здравец приключиха. Това съобщи кметът на Община Куклен Мария Белчева. Очакванията са след приключването на ремонтите, водоподаването на територията на цялата Община да се нормализира.

Мащабни ремонтни дейности с подмяна на пътни ивици се извършиха по улиците „Явровска”, „Дружба” и западната част на улица „Речна”. На път е да приключи ремонта по улица „Райна Княгиня”, където се подмени водопровода със сградните отклонения и се прокара газопровод.

Скоро ще започнат предвидените ремонти по улиците „Стръмна” и „Латинка”. Ремонта по улица "Бяла Черква" приключи, като улицата се преасфалтира изцяло. Улица „Латинка” ще бъде изцяло преасфалтирана.  Улица „Стръмна” ще бъде също изцяло преасфалтирана и ще има нови тротоари. По нея ще бъде подменен и напорният водопровод.

„Очаква се след това да се подобри водоподаването на Куклен”, казаха още от местната администрация.

Поради належащите ремонтни дейности, водата на места ще бъде спирана по предварителен график, който ще бъде публикуван в сайта на Община Куклен.

Благодарение на ремонтите от миналата година, град Куклен е разделен на две зони. Водоподаването в горната зона е изключително добро. С ремонта и подмяната на водопровода по ул. Стръмна, ще се подобри водоподаването в ниската зона на града. Заради остарелите тръби от етернит има големи загуби по мрежата.

„Ремонтите се правят, за да се подобри водопреносната мрежа на Куклен”, подчерта кметът на града Мария Белчева.