Жителите на района зад детска градина "Звънче" в Стамболийски ще се радват на чисто нов парк. Преди около месец местните поставили въпроса пред градската управа с молба теренът да бъде реновиран.

"Сутрин и вечер редовно се събират там и искат да им бъде приятно и комфортно", сподели кметът на общината Георги Мараджиев, веднага след като стартира работата по обновяване на парта. Очаква се там да бъде изградена беседка за поне 15 души и барбекю. Мястото за детскщи игри ще бъде разширено, като освен пясъчника, който и в момента се намира там, ще бъдат монтирани детска къщичка, катерушки и въртележка. Предвижда се изграждането на нов шадраван с рибки, осветление и пейки. След края на ремонтните дейности паркът ще бъде озеленен.

"Днес започваме и до 20 дни паркът ще е готов. Искам да припомня, че ще реновираме всички паркове на територията на общината, като в момента сме в процес на проектиране", изтъкна градоначалникът. Общината е заделила общо 1 600 000 лева за проектиране и обновяване на парковете.