Петък ще е последният топъл ден за седмицата. През уикенда температурите рязко ще се понижат и ще започнат валежи от дъжд.

Утре до обяд ще бъде слънчево. След обяд от северозапад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб западен вятър.

Максималните температури за Пловдив ще бъдат между 21 и 26 градуса.

През нощта срещу събота валежите ще обхванат Западна България, ще се усилят. От северозапад и североизток ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. Във високите части се очаква, преваляването на дъжд да премине в сняг.

Добрата новина-още в понеделник облаците ще се разсеят и слънцето отново ще ни гали с приятни есенни лъчи. И макар термометъра да не покаже повече от 22 градуса, времето ще бъде приятно и подходящо за повече часове навън.

Шофьорите да не тръгват с летни гуми през планинските проходи предупредиха шофьорите от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Причината са очакваните валежи от сняг по високите части.

Предупреждението се отнася до проходите, които се намират на над 500 м. надморска височина – „Петрохан”, „Троян”, „Шипка”, Прохода на Републиката, „Ришки”, „Айтоски”, „Котленски”, „Дюлински”, „Твърдишки”, „Обзор”, „Печинско”, „Вратник”, „Превала”, „Предел”, „Рожен” и „Пампорово”.

Фирмите, ангажирани с поддръжката на шосетата вече имат дежурни екипи, готови да реагират при нужда от разчистване на пътя от заснежавания.

От пътната агенция също така призовават шофьорите да карат със съобразена скорост. 

Ето и детайлна прогноза за времето за утре: 

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Минимални температури между 8° и 13°, по Черноморието до 15-16°. Утре над по-голямата част от страната денят ще започне с предимно слънчево време. Около и след обяд от запад-северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява.

До вечерта в северозападните райони ще започнат валежи. Ще духа до умерен югозападен вятър, който в Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад и след пладне ще се усили.

Все още топло време с максимални температури предимно между 23° и 28°. През нощта срещу събота валежите ще обхванат Западна България, ще се усилят.

От северозапад и североизток ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижават.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличи и вплътни и до вечерта ще започнат валежи, които през нощта срещу събота ще се усилят. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 25°-27°. Температурата на морската вода е около 19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.