Неграмотен мъж попълва възнаграждение срещу съставен акт срещу фирмата му, като показва несъгласието си да заплати определената сума. Писмото е получено в НАП и е адресирано до инспектора, който съставил акта. В писмото пише следното:

"Фирмати при хвърлена на мен бес да пасбера билсам звън странити този пиреод след като се евих във Балгирия пучих писмитоисе явих венига."

Вероятно човекът е искал да каже, че фирмата е била прехвърлена на него, без да е в държавата. Бил е извън страната в този период. Веднага, щом се прибрал, получил писмо и се явил.

Припомняме ви, че преди броени дни друг неграмотник беше попълнил заявление до полицията, като трябвало да обясни какво се е случило на инцидента, който претърпял. Вижте неговите правописни грешки ТУК! 

Нека не забравяме и че в началото на 2013 година полицай даде ново име на улица в Пловдив, след като издаде фиш за неправилно паркиране. Той прекръсти улица “Хан Кубрат” в “Ханко Брат” и взриви интернет пространството.

В незнанието си служителят е изписал името на великия владетел, на чието име е кръстена улицата, като "Ханко Брат".

От написаното личи, че униформеният е имал колебание дали да изпише “брат” с малка или главна буква. В крайна сметка е поправил малката с главна. Снимки в галерията.

TrafficNews.bg