300 лева задигнаха апаши от паркирана кола срещу административната сграда на КАТ в Шекера. Това сигнализира потърпевшият водач до TrafficNews.bg.

Мъжът оставил колата, за да посети КАТ. Той не се е бавил повече от 15 минути, а когато се върнал до возилото си, разбрал, че е бил обран. От сенника му липсвали пари, а самата кола била преобърната в търсене на нещо ценно.

Обраният пловдивчанин веднага сигнализирал до спешния телефон 112. На място пристигнали полицаи, които констатирали грабежа. От там потърпевшият бил изпратен в Трето районно. Той дал обяснения и пуснал жалба.

Разследващите обаче му съобщили лошата новина. Те му казали, че не е първата жертва на грабеж именно там. Схемата била една и съща, както и грабителите - деца. Малчуганите обаче дори да бъдат хванати, няма как да се обвинят, тъй като са малолетни и не носят наказателна отговорност.

„Те действат по следния начин: докато едно от децата проси пари, друго леко без да забележи водачът, отваря някоя врата. След като шофьорът се отдалечи, малките влизат и взимат каквото видят”, разказва пловдивчанинът.

В неговия случай също е действано по този начин, защото следи от взлом по колата не са били открити.

„Време е законът да се промени. Време е малолетните рецидивисти също да бъдат наказвани със строгостта на закона. Време е да се спре експлоатирането на деца, да бъдат карани да крадат”, допълва читателят на TrafficNews.bg