Пловдивските дружества на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) планират провеждането на регионален протест на 01.09.2017 година, от 18:00 часа, пред сградата на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Проявата е част от веригата регионални протести в знак на несъгласие с някои аспекти на управлението на Министерството на вътрешните работи и в подкрепа на исканията, издигнати на националния протест, провел се на 05.07.2017 година, които все още не са изпълнени – спешна работа по създаване на нов Закон за МВР с участието на представители  на синдикалните организации и актуализация на възнагражденията на служителите в МВР с поне 15%.

Недоволството на служителите е продиктувано от затруднения диалог с политическото и професионално ръководство на министерството, както и от редицата прокарани законодателни промени „на парче”, довели до още по-сериозно задълбочаване на проблемите с подбора и обучението на кадрите и осигуряването на прилична материална база за изпълнение на задълженията на служителите. Решенията на належащите проблеми се отлагат, за сметка на отправяните от ръководството на ведомството и представителите на изпълнителната власт щедри обещания.

Ето защо полицаите, пожарникарите, спасителите и служителите от администрацията ще проведем и кратко шествие по улиците „Райко Даскалов” и „Княз Александър I” – за да заявим, че ефективно работеща и добре подготвена правоохранителна система не се създава в едно „Министерство на обещанията”, а само със съвместна работа на ръководството и служителите.

Очаквайте коментар по темата с представител на синдикалната федерация в Пловдив!