Обезщетение на стойност 10 000 лева поиска 16-годишната Ирена от бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев. Той е задържан в ареста по обвинение, че е изнасилил ученичката, след като я е привел в безпомощно състояние чрез алкохол.

Днес момичето се появи в съдебната зала заедно с родителите си Георги и Христина Белухови, съобщи dnes.bg

"Този иск е символичен за стреса, който й причини Евстатиев", коментира майката на момичето. Тя обясни, че дъщеря й започва постепенно да преодолява психологическия шок, но сега заради делото започнала пак да се притеснява.

На днешното заседание се явиха всички свидетели – полицаи, роднини, познати, които са видели момичето непосредствено след изнасилването. Иван Евстатиев бе докаран с белезници, още по-отслабнал и с болнав вид. Но двамата му адвокати отсъстваха – Ташкена Колчева е в болнични, а Милчо Бенгарски е в отпуск. Не се явиха и трима експерти, затова делото бе отложено за 10 и 11 октомври.

По обвинението в изнасилване законът предвижда от 3 до 10 години затвор, а по това за привеждане в безпомощно състояние – до 6 месеца затвор или до 500 лева.

Евстатиен бе арестуван през януари тази година и продължавада е в пазарджишкия арест въпреки многото опити на защитниците му да променят мярката му за неотклонение в домашен арест. Мотивите им са здравословните проблеми на Евстатиев, заради които той бе лекуван и в болница.

Бившият кмет отслабна с 35 килограма, но всички съдебни състави прецениха, че състоянието на екскмета позволява той да дочака процеса в следствения арест.

Още за бруталното изнасилване, извършено от екскмета на Стрелча и Пазарджик, четете тук!

TrafficNews.bg