Вместо силно повишени мерки за сигурност и хигиена, заведение в Пловдив демонстрира пълен непукизъм и безотговорно поведение, с което си навлече много гневни реакции на пловдивчани. В условията на обявеното извънредно положение заради коронаворируса "Тони 2000" в Тракия реши да прави бизнес - изкара табела "Скара и бира" и без каквито и да е предпазни мерки и санитарно-хигиенни пособия, търговците продават цвърчащи мръвки и пиво. 

Целият непукизъм и буквално пренебрегване на всички апели за безопасност възмути десетки граждани. 

"Едни се чудят дали могат да работят. На някои други им разрешиха да продават храна за вкъщи при определени условия, ама.... Господата от "Тони 2000" до блок 8-ми в Тракия, минаха всякакви морални граници... Сложили табела "Скара и бира" и да печеш кюфтета и кебапчета, при положение, че държавата обявява извънредно положение... Циганите в "Столипиново" не го правят това!!!", възмутен е сигнализиращ към TrafficNews.

И наистина, действията на ресторантьора са сякаш напук на заповедта на здравния министър Кирил Ананиев. Припомняме, че първоначално тя обхващаше спиране на дейността на всички ресторанти и заведения, а после се видоизмени към позволителен режим за работа при доставка на храната или взимането ѝ от локацията без консумация на място, каквато е едната от трактовките на императивния текст. 

Заведението е решило да търси търговска ниша в условията на световна здравна криза и рестриктивен режим, но извършва това с ниво на защитеност и санитарно-хигиенни условия, равностойни на тези на селски събор. 

Без оглед дали подобна дейност се движи на ръба на закона, то фактът, че пловдивчани се възмутиха и сравниха практиката с едни от най-неподдържаните части в града и с практиките на хора с нулева здравна култура, е съвсем показателен, че Пловдив е готов да посрещне осъзнато и отговорно идващата зараза. 

Припомняме, че преди минути ген. д-р Мутафчийски съобщи, че заради 30% ръст на заболелите само за ден, ще предложи извънредните мерки да се затегнат като се наложи забрана на работа на всички обекти, различни от хранителни магазини и аптеки.