Биячите от Раднево остават в ареста. Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Четиримата мъже, които бяха задържани след побой на пътя, предизвикаха гнева на стотици жители, които протестираха в продължение на няколко дни по улиците на Раднево. До ареста на четиримата се стигна, след като нападнаха с метални тръби и бухалки тримата младежи от Раднево.

Вижте подробностите във видеото:

 

 

На влизане в съдебната зала четиримата подсъдими заявиха, че са натопени и отрекоха да имат вина за случая.

В залата адвокатът на четиримата, Валентин Иванов, поиска да бъде назначена нова съдебна експертиза на един от тримата пострадали българи - Георги Николов. По думите му, заключението на вещото лице, че челюстта на пострадалия е счупена, не отговаря на истината.

„Опасенията ги изразих пред съда – тепърва ще искам нови експертизи, които да покажат каква е реалната телесна повреда”, каза той.

Съдът отказа да назначи нова съдебна експертиза и отказа да приеме флашка с интервюта на тримата пострадали българи с аргумента, че това не са доказателства по делото.

СИНХРНО 3 АНДРЕЙ АТАНАСОВ – прокурор в Апелативна прокуратура-Пловдив

„Телесната повреда не е в основата на квалификацията – в основата е опита за убийство. Опит за убийство може да има и с лека телесна повреда.", заяви прокурорът в Апелативна прокуратура-Пловдив Андрей Атанасов.

Съдиите оставиха в ареста четиримата биячи. Според магистратите има реална опасност те да се укрият или да извършат ново престъпление. Тях ги грози лишаване от свобода до 15 години или доживотен затвор.  

Още от TNS TV гледайте ТУК

TrafficNews.bg