Сега не е време за оставки, пред България стоят изключително сериозни предизвикателства, които вече чукат на вратата – европредседателството, Балканите, вътрешното управление. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски по повод искането на БСП вицепремиерът Валери Симеонов и министърът на вътрешните работи Валентин Радев незабавно да подадат оставка заради разкритията във филма на депутата от левицата Елена Йончева за оградата по границата.

Филмът на Йончева е от онези опити за дестабилизация на страната, които започнаха от началото на новото управление. Свидетели сме на манипулация и фалшиви новини от самото начало. Този опит за дестабилизация няма как да успее, каза Гърневски.

Дебатът за корупцията е добра тема, но той трябва да започне от 1990 г., когато бяха сключени престъпни приватизационни сделки, да мине през създаването на мафията по време на Беровото правителство и ограбването на парите на хората от банките по времето на Виденов.

Нинова обвинява ГЕРБ и Бойко Борисов в корупция, а те управляват страната от 2009 г. - до това време всичко беше приключило, осъществи се замисълът да трансформираш политическата власт в икономическа, като се откажеш от идеалите си, и след това отново да се опиташ да трансформираш икономическата власт в политическа.

Тази постановка се играе на българската политическа сцена вече 28 г., заяви депутатът от ГЕРБ. По думите му темите за корупцията и приватизацията трябва да се разглеждат заедно, защото са тясно свързани