Спомняте ли си за пловдивчанчето Лазар? Момчето, което е едва 4-и клас, а вече има над 25 златни, сребърни и бронзови медали от български и международни състезания по математика? Преди по-малко от месец ви призовахме да помогнете на малкия математик и семейството му, за да може той да участва в престижното математическо състезание AIMO в гр. Куала Лумпур, столицата на Малайзия. Не само че помогнахте и Лазар успя да отиде на Asia International Mathematical Olympiad - 2017, но се върна оттам отново със златен медал!

Малко преди да замине за Малайзия, пловдивчанчето написа:

Уважаеми дарители,
Приемете моите най-сърдечни благодарности за Вашата отзивчивост и отделените финансови средства, без които иначе нямаше да сбъдна мечтата си да замина за първото си международно състезание по математика в Куала Лумпур, Малайзия. Този Ваш благороден жест ще ми даде възможността да представя достойно Родината си и да се запозная с много деца от различни държави. Пожелавам Ви да бъдете здрави, все така всеотдайни и да имате успешен бизнес!

Подобна благодарност и такова достойно представяне заслужават респект. Щастливи сме, че след наша публикация пловдивскa IT фирмa e дарила основната част от парите, а десетки други българи са се отзовали на апела ни. Горди сме, че Лазар се отблагодари по толкова достоен начин на своите благодетели и учители. Далеч от дома, без мама и тати, момчето успя да превъзмогне часовата разлика, да се пребори с нестандартни и трудни задачи и да спечели златен медал за България! 

Браво!

На снимката: Александър Илиев, Лазар Тодоров и Калоян Цанев - златните медалисти на Asia International Mathematical Olympiad, 4-и клас