Българските математици започват своя голям път на израстване и чрез участие в международни състезания. Един малък пловдивчанин - Лазар, спечели златен медал и право за участие в престижното математическо състезание AIMO в гр. Куала Лумпур, столицата на Малайзия, което ще се проведе след две седмици. Но... семейството има три деца и няма възможност да изпрати малкия математик на състезанието.

Лазар е едва 4-и клас, а вече има над 25 златни, сребърни и бронзови медали от български и международни състезания по математика. Миналата година той спечели и приз Математическа звезда на Академия 21 век - Пловдив. Носител е и на 5 купи за първо място и най-добър математик сред своите връстници както от България, така и от Русия, Казахстан, Узбекистан, Беларус, Мексико, Турция, Китай и др. Тази година Лазар е приет в Софийската математическа гимназия, като е бил втори по бал.

Затова се обръщаме към всички пловдивчани и българи: да помогнем на това талантливо и умно дете за набирането на сумата, необходима за участие, което ще му даде възможност да представи както себе си, така и страната ни. Би било огромна неправда, ако само заради липса на финансови възможности се отрежат крилете на Лазар! 

Сумата, която е необходима, за да участва Лазар в престижното математическо състезание AIMO в Куала Лумпур, е само 2000 лева, плюс 1000 лева за самолетен билет. Сметката, в която може да изпращате пари, е:

IBAN
BG39BPBI79234065487401 Юробанк България АД
Иван Тодоров Тодоров 
основание Лазар Тодоров АИМО 2017

Сигурни сме, че ако подкрепим материално детето, това ще е и морална подкрепа за Лазар и той ще се представи повече от достойно!