Пешеходци рискуват живота си като минават през прелез в район Тракия.Това установи проверка на TrafficNews.bg.Прелезът на Ягодовското шосе, премахнат преди повече от две години, бе една от главните артерии за живущите в близките села – Ягодово, Катуница, Караджово. Идеята за премахването му се наложи след създаването на удобна детелина в близост до прелеза,която изкарва директно моторните превозни средства на главния път за Свиленград и  София. Не толкова удобна се оказа за  работещите около шосето в  малки предприятия и в пречиствателната станция на града. Налага се всекидневно те да заобикалят с автомобилите си с над 5 километра, за да стигнат до работното си място. Те избират да оставят колите си непосредствено до прелеза, където има знаци за забранено преминаване и пеша да пресечат прелеза, където няма ясно обособени пешеходни пътеки. Пешеходците рискуват да попаднат на релсите при идването на влак, тъй като междурелсовото пространство е наслано с камъни и е в дълбочина над 60 сантиметра. 

„Страшно е! Всеки ден от тук минават над 100 човека, но нямаме друг избор. За нас е по-лесно да оставим колите си и да стигнем пеша, тъй като предприятията ни са на 100 метра от прелеза, а ако трябва да заобикаляме минаваме над 10 километра в двете посоки. Един пешеходен прелез би оправил нещата за да не се налага да пресичаме релсите.“, коментира Ясен Димитров.

Потърпевшият разказа пред репортер на TrafficNews.bg, че от близките предприятия писали писма до кмета на район Тракия, но без резултат.  За коментар по темата потърсихме районната администрация.
За подробности по случая,  очаквайте само в TrafficNews.bg!

Елизабет Аромова