Летище Пловдив ще мине в режим на работа от 06.00 до 22.00 часа от утре, научи TrafficNews.bg. Съобщението за новия режим на работа вече е публикуван в международната системата HOTAM.

Анонсираните съкращения на персонала от поне 30 % ще станат факт, след въвеждането на новото работно време. От четири смени на аеропорта те ще бъдат сведени до две от 06.00 до 14.00 часа и от 14.00 до 22.00 часа. Служителите от нощните смени ще бъдат разпределени в другите две смени, докато не се редуцира изцяло персонала до необходимия минимум. TrafficNews.bg научи още, че най-малко 13 души ще бъдат съкратени от отдела по сигурността, където на трудово правоотношение работят 30 души.  

Няколко служители на летището пък се оказали без платени социални осигуровки през последните 6 месеца. Проверките им в НАП, както и на синдикатите на летището потвърдили, че лицата са без социално осигуряване. Дали обаче техните случаи са изолирани или всички на аропорта са без платен трудов стаж все още не може да се установи.

Според запознати подготвяната концесия на летището ще се провали с гръм и трясък и това не е случайно.  Тя смятат, че аеропортът умишлено ще се тласне към фалит, а задълженията им към НАП е само първата крачка към това. Схемата след това била ясна – ликвидация и разпродаването на движимото и недвижимото имущество на безценица.

Още новини за летище Пловдив - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg