Четиримата трафиканти на бежанци, която бяха хванати на автомагистрала Тракия  край Пловдив, получиха присъди. 38-годишният  Живко и  32-годишният Марио  са осъдени на три години „лишаване от свобода" условно с петгодишен изпитателен срок и глоба от по 10 000 лева за всеки един от тях. Другите двама – Данчо  и Пламен са осъдени на по две години лишаване от свобода с изпитателен срок от четири години и глоба в размер на 7 000 лева за всеки един от тях. 

Те са задържани затова, че на 6 юли около 5 часа в района на 119-ти километър на автомагистрала „Тракия" край Пловдив автопатрул на полицията спира за проверка лек автомобил, марка „Фолксваген Шаран", управляван от Данчо Даков, и установява, че в колата пътуват 9 граждани на Афганистан.

Малко по-късно е бил спрян и микробус „Мерцедес Вито", с водач Пламен Попов, в който пътували още 13 граждани на Афганистан.

Пред двете коли се е движел ескортиращ ги лек автомобил, марка „Лада", управляван от Марио, като с него пътувал и Живко. Сред чуждите граждани е имало и деца на 15 и 16 години.

В полза на държавата е конфискуван лекият автомобил, марка „Мерцедес Вито".

Четиримата подсъдими са се признали за виновни.

Присъдата е постановена след споразумение между прокуратурата и адвокатите на обвиняемите, одобрено от Районен съд-Пловдив, и е окончателна.

Още за случая ВИЖТЕ ТУК!


Снимка: Архив; Живко и Марио

ТrafficNews.bg