Двама от трафикантите на бежанци, които бяха хванати на магистрала Тракия, бяха оставени ареста. Делото на 32-годишния Марио Бочев от София и 38-годишния Живко Димитров  от Войнеговци се гледа на закрити врати и не бяха допуснати външни лица, тъй като може да се разкрие лична информация за двамата обвиняеми. На въпрос от журналисти „Колко пари спечелихте от трафик на хора”, Марио отговори: „Колкото, толкова”. Те са задържани заедно с Данчо Даков и Пламен Попов за трафик набежанци.

Съдът намери, че е налице обосновано предположение обвиняемите Марио и Живко  да са автори на деянието, както и че е налице реална опасност да извършат престъпление. Престъплението е тежко умишлено по смисъла на закона и за него се предвижда наказание от една до шест години лишаване от свобода.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване.

На 6 юли около 5 часа в района на 119-ти километър на автомагистрала „Тракия" край Пловдив автопатрул на полицията спира за проверка лек автомобил, марка „Фолксваген Шаран", управляван от Данчо Даков, и установява, че в колата пътуват 9 граждани на Афганистан.

Малко по-късно е бил спрян и микробус „Мерцедес Вито", с водач Пламен Попов, в който пътували още 13 граждани на Афганистан.

Пред двете коли се е движел ескортиращ ги лек автомобил, марка „Лада", управляван от Марио, като с него пътувал и Живко. Сред чуждите граждани е имало и деца на 15 и 16 години.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg