Отново опашки от чакащи се извиха пред болница „Пирогов“ в столицата. Хората, подтикнати от изявлението на премиера по-рано днес, се струпаха пред лечебното заведение. Бойко Борисов заяви „чакащите на опашки да бъдат ваксинирани“. Той направи изявлението по време на посещение в обновеното детско спешно отделение в „Пирогов“ и разпореди да се направи всичко възможно „зелените коридори“ да отворят отново.

Решението не закъсня и по обяд днес стана ясно, че „зелените коридори“ ще бъдат възстановени от днес. Според заповедта, публикувана на сайта на Министерство на здравеопазването, коридорите се възстановяват, но при личните лекари. Условието е да няма желаещи от приоритетните фази на ваксинационния план.

БТВ съобщава, че хората са гневни, защото чакат повече от час. До момента няма обяснение дали пунктовете за ваксиниране ще отворят. Във ВМА пък са разлепени бележки, с които уведомяват гражданите, че днес ваксинации няма да се извършват.

От "Пирогов" ще отворят зелени коридори от утре в 13 ч. Сутринта ще се ваксинират желаещи, попадащи в приоритетните групи.