Положителни проби за коронавирус са дали деца и персонал от двата центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Хасково. На центровете е извършена дезинфекция, създадена е организация за разграничаване на заразените деца и е определен персонал, който да се грижи за тях.

14 деца и младежи и 7 души персонал са с Covid-19.

Д-р Соня Димитрова, директор на РЗИ-Хасково, заяви: „Миналата седмица имахме положителна жена от персонала. Изолирахме хората, с които е била в контакт и направихме изследвания на всички и излязоха тези резултати. Общината направи разпределение на персонала, който ще се грижи за децата – там има деца с по-специални изисквания. Направено е разделение на положителните от отрицателните“.

109 са новозаразените в Хасковско за последното денонощие, 30 са оздравелите, а 3-ма са починали.

Междувременно майката на бебе на 28 дни с Covid-19 алармира, че в хасковската болница няма обособено детско Covid отделение. Отпреди седмица майката,която е с отрицателен тест, и болното бебе са настанени в инфекциозното отделение, където в стаята се лекуват възрастни и липсват всякакви условия за престой на новородено.

РЗИ-Хасково се запознаха със сигналаИ ще търсят съдействие от Националния оперативен щаб за транспортиране на бебето в детска болница.