Голям терен общинска земя е била заграбена от Атанас Мавродиев, който наскоро бе осъден и освободен от Общинския съвет в Стамболийски, съобщават от Община Стамболийски.

Мавродиев  бил приобщил към стопанския двор, в който е превърнал имота си на бул. „Тракия” в Стамболийски, около 240 кв. м. от страната на булеварда и още 70 кв. м. от страната на полския път, който води до намиращите се в близост оранжерии.

Целият този терен бе ограден от Атанас Мавродиев с висока телена ограда, която днес бе демонтирана по разпореждане на кмета Георги Мараджиев, за да може Общината да влезе във владение в собствения си имот.

Преди това комисия от общински експерти е установила незаконното навлизане на Мавродиев в общинския имот и няколко пъти той е бил уведомяван, че трябва да го освободи. Толерантно от страна на общинска администрация е бил изчакан достатъчно дълго да го направи. Не е освободил общинския терен и затова се стигна до днешното демонтиране на оградата. То бе извършено от ОП БКС в присъствието на комисия от Община Стамболийски, представител на служба „Земеделие” и на служители на полицията.

Самият Мавродиев е бил уведомен за предстоящите действия за влизане на Общината във владение в собствения й имот, но така и не се появи на място. С техниката на БКС се наложи да бъдат преместени и няколко изоставени от собственика им части от тежка земеделска техника, за да бъде освободена завзетата от него земя. Мрежата и коловете, които бяха извадени, за да се демонтира оградата, вече са на отговорно пазене в ОП БКС и ще бъдат върнати на собственика, като за целта той трябва лично да си ги получи.

Ще му бъде предоставена и пълна разценка на извършената от БКС дейност, за която ще трябва да заплати, след като не е освободил общинския терен доброволно. В момента има сложени оградителни ленти, с които са очертани точните граници на имота на Мавродиев и всеки може да види колко общинска земя е бил завладял той преди това.

От своя страна Анатас Мавродиев отрича тези твърденя на общинската администрация.

„Това не отговаря на истината. Този терен съм го придобил преди 15 години от собственика, оградата е там от 15 години от предишния собственик. Не съм уведомен за случая по надлежния ред. Ако бях, щях днес да дойда на място и да представя документи. За мен това в самоуправство на кмета Мараджиев – с 20 човека да отиде да свали ограда за 10 хил. лева, а за сметка на това да има претенции за 10 кв м.

 Нали разбирате, че каквато и да е оценката на тези 10 кв. м, те не струват повече от 500 лв, а щетите, които ми нанесе, са доста по-големи, защото са отмъкнали оградата. Смятам да подам сигнал в прокуратурата и да заведа дело. Бях изумен - да нахлуеш с техника, да разрушиш масивна ограда, да влезеш в частен имот и в продължение на 4-5 часа да правиш там каквото си искаш...нямам думи да го опиша”, каза бившият общински съветник.