Няма категорични доказателства, че шофьорът на линейката е обрал починал пациент. Той е бил арестуван и освободен след 24 часа.

По случая има досъдебно производство за кражба на 300 лева от починалия мъж. То обаче се води срещу неизвестен извършител. Обвиняваният в изключително грозната постъка служител на Спешна помощ ще бъде незабавно уволнен, ако се докаже вината му. Днес той отказа да разкаже своята версия.

В събота следобед 42-годишен мъж пристига в столицата с международен автобус. Влиза в обменно бюро на Централната автогара и обменя 150 евро. Споделя на служителката, че не се чувства добре. Секунди по-късно се свлича на земята и издъхва.

Лекарите от Спешна помощ констатират смъртта на мъжа и си тръгват. Няколко часа по-късно полицията арестува водача на линейката по подозрение, че е присвоил пари от починалия.

Полицията намерила в джоба на мъжа 20 лева, а хората от обменното бюро твърдели, че липсват още 300, които са му обменили. Свидетели разказват, че той бил клекнал в ъгъла и го разгръщал, и решили, че го преглежда.

На кадър от инцидента се вижда шофьорът на линейката, който се е надвесил над пациента. Според източници на bTV никъде не се вижда той да вади и да прибира пари от джоба на починалия мъж.

Шофьорът е арестуван за 24 часа и освободен и срещу него няма повдигнато обвинение. В Спешна помощ работи от месец март.

„Шофьорът е млад мъж, компетентен, добър водач, но такава проява не може да бъде предвидена”, коментира директорът на Спешна помощ д-р Георги Гелев.

Шефът на Спешна помощ го покани на разговор днес, за да чуе неговата версия. Той обаче не дойде. Заявил, че не е виновен и че вече се е консултирал с адвокат.

Според наши източници при обиските у него, в линейката и в личния му автомобил не са били открити липсващите 300 лева. Владов не поиска да се срещне с екипа ни и да разкаже своята версия.

По случая предстои да бъдат направени поредица от експретизи, от които ще стане ясно каква е истината. Обрал ли е шофьорът на линейката починалия пациент или не?

Trafficnews.bg