Още едно огнище на COVID-19 в дом за възрастни хора във Варна. Досега се излезели 7 положителните проби в Дом "Гергана", като се очаква се до края на деня да излязат още резултати от направените там 218 теста.

Първият случай на зараза в дом "Гергана" беше установен на 2 август,  а вчера жената почина. Днес стана ясно, че съквартирантките й, с които е делила стая, са дали положителни резултати за коронавирус. Заразени са и четирима души от персонала в дома "Гергана", съобщава БНТ.

Тази сутрин данните на РЗИ-Варна показваха 42-ма новозаразени в града. Петима са починалите през изминалото денонощие. След като стана ясно, че вече има второ огнище в дом за възрастни, в града става много актуален проблемът с това - кой ще полага грижи за тях.

На заседанието на Областния оперативен щаб е взето решение в грижите за възрастните хора да се включат и болниците в града.

Домовете за възрастни хора във Варненска област са предимно частни, което прави контрола по време на епедимиологичната обстановка особено труден.