Нова измама плъзна във Фейсбук. Потребителите биват карани да препращат съобщение уж от името на директора на социалната мрежа, с цел предупреждение за това, че Фейсбук ще събира по 37 цента на съобщение, ако не споделите написаното от мнимия шеф до 24 часа.

„Няма да можете да общувате с вашите послания във Facebook. Ще трябва да платите таксата, ако не сте честен потребител. Ако имате поне 10 контакта, изпратете това SMS съобщение и логото ще стане червено, за да покажете, че сте потребител Потвърден“ се казва в ултиматума на измамниците.

Още по-смехотворно звучат и посланията: „Часовникът и топката ще станат зелени. Направете това и ще видите, че Facebook вече е безплатна. Изпратете 10 души, за да активирате отново услугата си“….

Измамниците явно са ползвали автоматичен преводач, за да атакуват потребители на Социалната мрежа в различни страни по света, съобщава Дарик.

Атаката идва дни след като от компанията обявиха, че тестват нова функция, чрез която да отделят News Feeds на медии и фирми, които да бъдат видими ако са платили на Фейсбук.