Най-важното е да се осигури честен вот и спокойстие на гражданите, че могат да гласуват без никакъв риск по отношение на живота и здравето им. Това заяви вицепремиерът Марияна Николова.  Тя поясни, че не участва в никакви листи, а единствено отговаря за организацията на вота.

„Тези избори са сложни, защото се намираме в безпрецедентна обстановка в условията на пандемия. Най-важното е да запазим живота и здравето на хората.

Много е важно противоепидемичните правила да се спазват точно и стриктно, така както са описани в протокола“, заяви Николова пред БТВ.

Тя бе категорична, че ще бъде безкомпромисна по отношение на контрола, за да няма риск за здравето на хората.

Ще бъдат осигурени дезинфектанти и всякакви предпазни средства. По думите й няма никакъв риск по отношение на хигиената.

Предоставените машини за вота вече се проверяват за достоверността и тяхната годност. Тя отхвърли възможността да се стигне до хаос при броенето и попълването на гласовете от стандартните бюлетини и тези от машинното гласуване.

Марияна Николова каза, че ще имаме добър зимен сезон, въпреки че не е силен предвид кризата.

„Имаме резервации, особено уикенд пакетите. Резервациите обикновено са от нашите сънародници, но идват и от съседните балкански страни“, каза министърът на туризма.

ПО отношение на летния сезон Николова заяви, че отново ще се разчита на туристите от Израел и Русия.

Приоритетни пазари са още Германия и Великобритания.