След почти едногодишна борба и множество трудности, оцелелият в тежка катастрофа шуменец Николай Чолаков вече е по-добре.

Близките на 28-годишния мъж обаче споделиха, че трябва да му бъдат направени спешно две операции. Първата е свързана със стабилизиране на шийните прешлени, а втората е пластична интервенция за присаждане на кожа с цел затваряне на декубитална рана, която има на кръста.

“След консултации с различни лекари, ние се спряхме на специалиста по нервохирургия доц. д-р Зафер Оркун Токташ, който оперира в болница Медикал Парк в Истанбул. Операцията, която доцентът ще извърши, трябва да доведе до изчезване на неразположението и болката вследствие на травмата и възстановяване до голяма степен на чувствителността на крайниците.

Вече имаме конкретни оферти от болницата, като предстои и изготвяне на оферта по транспорта до Турция”, казаха негови роднини пред TrafficNews.

Сумата за двете планирани операции е 23 000 евро, които са непосилни за близките му. До момента събраните средства не са достатъчни и семейството му отправя апел за помощ.

Припомняме, че началото на април месец близките му организираха благотворителен концерт в родния Шумен, в който участие взеха ДесиСлава и Галена, които се съгласиха да пеят без хонорари в помощ на пострадалия и семейството му.

В началото на октомври 2018 г.  Николай Чолаков пострада при тежка автомобилна катастрофа край Девня. Вследствие на инцидента той беше поставен в медикаментозна кома заради  декубитална рана на главата. 

Всеки, който иска и може да дари средства за лечението на Николай, може да пише на redaktor@trafficnews.bg или да дари пари по банковата сметка, която е на името на майка му, негов законен попечител :

BIC: BPBIBGSF 

IBAN: BG23BPBI79461064082201 

Невена Василева Костадинова

 

TrafficNews благодари за активното гражданско отношение на всички читатели!