Няма да зависим от Реформаторския блок, а ще направим широко парламентарно мнозинство, за да няма поставяне на условия, които са нелогични и невъзможни. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в студиото на „Тази сутрин” по BTV.

Той заяви категорично, че партията се съобразява с волята на над 1 млн. гласоподаватели и затова Бойко Борисов е кандидатът за министър-председател. До консумиране на управленския мандат обаче ще се стигне след консултации с всички парламентарно представени партии за различни секторни политики.

Цветанов беше категоричен, че коалиции с БСП и ДПС не са възможни и ако предложената структура на Министерски съвет бъде подкрепена в пленарна зала само от Движението за права и свободи, на следващия ден Бойко Борисов ще си подаде оставката като премиер.

В отговор на въпрос защото тогава въобще ще се срещат с двете партии, вторият човек в ГЕРБ обясни, че „трябва да преодолеем този реваншизъм и това агресивно поведение, което беше наложено в 42 НС”. Цветанов отбеляза, че е нелогично, че „преди изборите има едно привидно затишие, (а) сега виждаме, че след изборите се активират хора със съпричастност към ДС, които създават деконструктивно поведение в публичното пространство”.

По отношение на собствените си перспективи за втори мандат в МВР, той заяви: „Мога да ви уверя, че това, което сме направили в сектор „Сигурност” е най-доброто за последните 25 години. Най-лошото беше по времето на Орешарски, когато сектор „Сигурност” беше разбит”.

Цветанов направи и бърз разбор на вота от неделя. Той обясни по-скормната парламентарна група на ГЕРБ с ниската избирателна активност, като подчерта, че „БСП прави пълно отстъпление” в някои свои „крепости” като Перник, Видин, Враца и Сливен, а също и в ромските махали, където пък ДПС сега отбелязали ръст.

Контролираният вот стана повод и за атака на Цветанов към реформаторите – той посочи, че в Хасково е била проведена операция срещу купуването на гласове, но така и не е било казано кой е бил купувачът.

„РБ заложи не на идеи и на идеологии, а на сина на бившия кмет и на бившия кмет на Димитровград”, посочи Цветанов.

 TrafficNews.bg