Напрежението пред винзавода край с. Церковски расте, предава репортер на Флагман.бг. На мястото, което е на около 10 км югозападно от Карнобат, вече има над 500 души, които са гневни: отнемат им работните места в най-неподходящия момент -  разгара на гроздобера. Реално те няма къде да приберат гроздето, а това ще спре целия производствен цикъл, което ще обрече и заводът на бърз фалит.

От митниците до този момент не са посочили какво е наложило запечатването на завода. Нашият репортер прави всичко възможно да разговаря с някой от държавните служители за причините, довели до опита да се запечата предприятието. Има много жандармерия. Отговор няма.

"Това е държавно беззаконие, от 20 дни сме подложени на непрестанни проверки. В момента вътре има 60 митничари, не мога да преброя униформените от жандармерията - много са", заяви изпълнителният директор на "Винпром Карнобат" Емил Пилев. Той твърди, че до този момент не е издаден нито един констативен протокол, а от сутринта заводът е под блокада.

„СИС Индустрийс"ООД дава хляб на 3 000 души от Карнобат. Всяко второ семейство от града има човек, работещ тук. Буквално храним целия град. Като прибавим и служителите на фирми, чийто бизнес е пряко или косвено свързан с нас - транспортни фирми, земеделци, хотелиери, магазини и ресторанти, търговци на едро и дребно и т.н, броят на хората, които "ядат хляб" от фирмата стига до 10 000 души - без преувеличение", твърдят стачкуващите отвън.

Това е повече от половината население на града.

"Затворят ли заводите за преработка на грозде, тези фирми също ще затворят заради фалит и ще оставят на улицата между 5 и 7 хиляди българи. Всичко това се случва на прага на зимата, когато държавата вдига цените на хляба, на тока, на газта", скандират те.

Митничари проверяват винзавода в Карнобат, може да го затворятСпецпрокуратурата и Агенция “Митници“ не потвърждават информацията